21. Ders: "Rahat Kadın" Fenomeni

16. derste kadın kategorilerinden bahsederken rahat kadınlara dair birkaç tespitte bulunmuştuk. Anca bu başlıkta konu edilen "rahat kadın" kavramı biraz daha farklıdır. Konu hakkında bu kadar deneyime rağmen yeterli açıklamayı yapabileceğimden şüpheliyim. Erkek okuyucular yorumlarıyla bu mevzuyu açıklamada yardımcı olurlar umuyorum.
Erkeklerin kafasında bir "rahat kadın" fenomeni vardır. Gönülleri her daim bir rahatlık/doğallık arayışı içerisindedir. Bayılırlar rahat kadınlara. İçleri gider. Barda sokakta rahat kadın görünce peşlerine takılaları gelir. Sürekli karşılarındaki kızlara bakıp "Kız hiç rahat değil. Oysa rahat kızlar böyle mi? Bu kız, bu halde kimseyi bulamaz." diye ahkam keserler*. Lakin gel gör ki bu kadınlarla gerçek hayatta karşılaştıklarında iş değişir. Bir korkarlar, pir korkarlar. Ne yapacaklarını şaşırırlar. İki ayakları bir pabuca girer, kısa sürede vazgeçerler. Neden mi?
Çünkü sevgili kızlar, rahat kadın doğaldır. Saklayacak birşeyi yoktur. Ama erkeklerin vardır. Kadın erkeğin tüm kafasındaki toplumsal rol değerlerini altüst eder. Çünkü ilk görüşmede onun üstüne atlayabilir. Naz yapmaz. Rolleri değişir. Ama erkek yeterince cesaretli olmadığı sürece (eski derslerde bahsi geçen 1000'de 1 gibi bir olasılığı var diyelim) bunu pek göze alamaz.
Alanı bulduysanız bırakmayın. Kolay bulunmaz zira.

*Bu ahkama "Sence rahat kadın nasıl olur?" sorusuyla karşılık verirseniz muhtemelen yanıt alamazsınız. (Yaşanmıştır.)

2 yorum:

UYKUSUZ// UYURGEZER dedi ki...

erkeğin karşısında kasmayan kadın..onlara kendimizi beğendircez diye şekilden şekile girmeyip eciş bücüş bi duruma düşmeyen kadın.. (olmak lazım yani..) bu bloğunu sevdim aeiou.. UYRGZR-.-

aeiou dedi ki...

merci. :)
rahat olunca da sonra fena terkediyorlar ama uyurgezerciğim. bugünlerde biraz dertliyim de..