Bekarlık Molası

Boşuna üzmeyin kendinizi sevgiliniz yoksa. Sevgilisiz olmak bazen gerçekten çok keyiflidir. İstediğiniz erkeği istediğiniz barda kesebilirsiniz. İstediğinize içki ısmarlatabilirsiniz. İstediğinizi öpebilirsiniz. Hellboy'u izlemeye yalnızca canınız isterse ve sinemada başka film yoksa gidersiniz; ya da John Carpenter filmlerine... Star Wars'u sevdiğinizi (aslında sadece onun zoruyla izlemiş olduğunuzu) kimseye ispatlamak zorunda kalmazsınız. Nihayet kendi cdlerinizi ve mp3lerinizi dinleme vakti gelmiştir. Pazar akşamı kabusu nihayet biter ve futbol eleştirmenleriyle yaşadığınız akrabalık ilişkisi sona erer. Banyoda klozet kapağı kapalıdır; dişmacunu tüpü ortasından değil, dibinden sıkılmıştır; yerde ve yatakta kara kıllar yoktur. Sevgiliniz çok para harcadığı için altta kalmamak adına her ay yaptığınız ve nasıl ödeyeceğinizi bir türlü bilemediğiniz kredi kartı harcamalarınız toptan temizlenmiştir. Sevdiğiniz Japon restoranına kimsenin dırdırı olmadan gidip istediğiniz kadar suşiyi kendi başınıza tıkınabilirsiniz. Size kebapçıya gitmeyi önerecek ya da son kalan suşiyi gözünüzün yaşına bakmadan ağzına atacak birisi oturmaz karşınızda. Her giydiğinizi birine beğendirmek zorunda değilsiniz. Siz keyifliyken keyfinizin içine etmesi muhtemel riskler ortadan kalkmış. Kıskanacak kimseniz yok; oh ne rahat!
Bekarsınız. Özgürsünüz.
Kesinlikle zor bulunan bir zaman dilimi.

4 yorum:

gp maksimov dedi ki...

bu ogut mu, yoksa yergi mi?

aeiou dedi ki...

öğüt değil yergi de değil. rahatlatma politikası. :P

T.I dedi ki...

Tepkilerimi en çoktan en aza doğru sıralıyorum:

1- Diş macunu tüpünün ortadan sıkılması niçin her zaman insanlığın en önemli problemlerinden biri olagelmiştir birisi bana anlatabilir mi. Çok basit bir şey değil mi macunu dibinde kalmış tüpte onu üste çıkarmak. bence çok kolay. Tüpü elime alıp istediğim yerinden sıkma konforunun yanında hiçbir şey. Her zaman bir simgedir bu ve bunu hiç anlamam. Ortasından sıkarım. Bi dahaki elime alışımda daha alırken dibini avuçlarım ortaya gelir bi daha ortasından basarım iş değil. Böyle şeylere üzüleceksek bu ömür bitmez.

2- Futbola dokunmayın, maçları izleyeceğiz. Takımımız kazandığında yorum da izleriz. Hiç mi kendilerine has zevkleri olmasın erkeklerin. Bunu mu istiyorsunuz. Sizden ayrı geçirilen zaman gözüyle bakınız. O taraftan bakınca faydalı olduğunu göreceksiniz.

3- Star Wars'u herkes sever. Erkeksi sinema eseri gözüyle bakmıyorum ona. Erkekler için üretilen eserler hala büyük ölçüde tekelimizde.

4- Kıl konusunda acımasız olduğunuzu düşündüm. Sanki kediymişiz gibi. "Mevsimi bu aralar mevsimi, çok tüy döküyor." Unutmayın, çoğu kadının güzel görüntüsünün arkasında, evinde çok pasaklı bir oda vardır. (Sizin için demedim, genel teamül)

5- Sevgilisiz olmanın keyifli olması kısmına %100000 katılıyorum. Sürenin uzaması tehlike arz eder yalnız, bilesiniz.

Sevgiler
T.İ

aeiou dedi ki...

1. Haklısın.
2. Haklısın.
3. Star Wars'u sevdiğini söyleyen kızların %90'ı yalan söyler. (Bizzat kendilerinden biriyim.) Star Wars'taki karakterler ve olay örgüleri nasıl replik replik aklınızda kalıyor, hayret ediyoruz. Bizim yalnızca ana karakterler ve ana hatlarıyla olay örgüsü aklımızda, onlar da bölük pörçük. Diğer "Star Wars sever kızların" bu konuda beni destekleyeceğini sanıyorum.
4. :) Kıl tüy sorunlarımız için saatler harcadığımız düşünülürse haklısın.
5. Haklısın; keza biz de aynı şeyi savunuyoruz ama niyeyse topunuzun üstüne bir korkaklık sinmiş. Yaşla mı ilgili anlayamadım. Bir cesaret ışığı arıyoruz belki.

Yorumlar için sağolasın T.İ.