44. Ders: Eski Arkadaştan Sevgili

Tatil molasından sonra merhaba kızlar!
Yaz ayları umarım iyi geçmiştir. Dersimiz; eski arkadaştan sevgili olur mu? Daha önce 20. derste eski sevgiliden arkadaş ya da kanka olamayacağı konusunu irdelemiştik. Gelelim tam tersine.
Eski arkadaştan/kankadan sevgili olur mu? Bu sorunun yanıtı sizin de tahmin edebileceğiniz üzere adamla yakınlık derecenize bağlıdır:
1. Adamla yıllardır çok yakın arkadaşsınız diyelim. Ona bütün eski sevgililerinizi anlatmışsınız; hepsini de tanıyor hatta. Yatak sırlarınıza kadar biliyor. İşte bu adamla sevgili olmanız bayağı zor görünmektedir. Çünkü bu adam geçmişinizdeki bu gerçekleri bilerek size karşı duygusal bir yakınlık kuramaz. Kursa ve hepsini kabullense bile arada bunlar mutlaka aklına gelecek, yoktan sorun var edecektir. Aynı şeyler sizin için de geçerlidir. Beraber dolaşırken adamın eski sevgilisine rastladığınızı düşünün. Onun o anda yüz ifadesinin değişmesi bile sizin için gayet kırıcı olabilir. Ama eğer adamın da, sizin de egolarınız küçükse ve bunlara rağmen ilişkiye başlarsanız sizi temin ederiz ki birbirinizi çok iyi tanıdığınız için ilişki mükemmele oldukça yakın olur.
2. Adamla yakınlık dereceniz tanıdıklığın ötesine geçmediyse veya sizi en fazla daha önce bir-iki kez sevgilinizle gördüyse ilişkinin yürümesi doğal ilişki parametrelerine yakın olur. Yani eskiden tanışıklık konusunun ilişkinizin yürümesiyle pek ilgisi olmaz.
Belki de ilk tanıştığınızda aranızda bir elektriklenme olmuştur; ama sonradan arkadaş olmanın gerekleri nedeniyle bu elektriği bir köşeye itmişsinizdir. Olur böyle durumlar. Sevgili olursanız hepsi yeniden açığa çıkar zaten. Gayet de hoş olur. Böyle bir durum varsa aşık olma ihtimaliniz bile vardır hatta.

1 yorum:

UYKUSUZ// UYURGEZER dedi ki...

aman birinci şıkta bahsettiğinden olmasın..bence olmaz zaten..daha yeni uğraştım böyle biriyle ve nerdeyse 25 yıllık arkadaşlık bitti..UYRGZR-.-
not : biliyorum cok hayırsızım :S