48. Ders: Terkeden Sevgiliyi Takıntı Haline Getirmek

"Terkeden sevgiliyi takıntı haline getirmek" aramasıyla siteme yönlenen biri olmuş. O ve onun gibi birçokları için bu dersimizi yazıyorum.
Terkedilmek egonuzu tümüyle yıkan birşeydir. Bu bir gerçek. Aşk ve ego ilişkisi de oldukça güçlü olduğundan terkedilmek insanda gerçekten fazlasıyla yıpratıcı olur. Belki de siz adamdan ayrılmayı düşünmüşsünüz ama yapmamışsınızdır. Onun önce davranması bu durumda sizi yıkar geçer. Biraz ağlarsınız yani; orası kesin. Tüm özgüveniniz ve kendinize olan inancınız yıkılır.
Bu tip bir durumda yapacak çok şey vardır diyemeyeceğim açıkçası: En başarılı sonucu alacağınız yöntem sizinle ilgilenen ama sizin suratına pek bakmadığınız bazı insanlarla ilgilenmeniz ve bir süre onların omzunda tedavi olmanızdır (Yalnız onları da fena üzeceksinizdir; bunu baştan göze alın. Ona göre başınıza sonradan bela olacak adamları seçmeyin.). Ya da bir hobiniz falan varsa onunla uğraşın. Veya kendinizi işe verin. O da olmazsa kendinizi iyi ve verimli hissettiğiniz bir şey yapın. Bütün arkadaşlarınızı sırasıyla arayın. Evde pek durmayın. Tatile gidin. Yeni insanlarla tanışın. vs vs... Adamı unutmak zorundasınız ve bir süre üzüleceksiniz. Ama sonrasında herşey geçecek. Hayat zaten bundan ibaret. Ayrıca inanın ki her ilişki bir biçimde biter.
Bazı insanlar vardır; terkedileceklerini hissettikleri anda terkederler. Doberman gibidirler. Bu tip insanların kendine güvenleri oldukça zayıftır. Savunma mekanizmalarını bu şekilde geliştirmeyi uygun bulmuşlardır. Kendilerince de haklıdırlar aslında. Ama aynı şeyi tekrar tekrar yaşamamak adına özgüvenlerini geliştirmeleri şarttır.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Faydalı bilgiler vermişsiniz. Aynısı erkekler için de geçerli bence.bloğum

Unknown dedi ki...

daha fazla yazı bekliyorum sizden cok beğendim...